Dirençli kent olma yolunda ilerleyen İzmir, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için kentte atık oluşumunun engellenmesi, azaltılması ve kaynağında dönüştürülmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Efor Fuarcılık işbirliğiyle We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek fuar, kentlerde atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm kültürünün yaratılması ve gereksiz kaynak kullanımının engellenmesi konularını gündemine alacak. We-Cycle Geri Dönüşüm Katı Atık ve Çevre Teknolojileri Fuarı, 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek.

Okullarda geri dönüşüm bilinci kazandırılacak

Fuar kapsamında, gelecek nesillerde geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla; İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Geri Dönüşüm Yarışması düzenlenecek. İlk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenecek yarışma; her eğitim seviyesindeki bireye geri dönüşüm ve çevre duyarlılığı bilincini aşılamak, teşvik etmek, hammadde kullanımını azaltmak, her atığın çöp olmadığını göstermek, atıkların zararlarını minimuma indirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak gibi hedefleri içeriyor.

Son başvuru 22 Nisan

İzmir il sınırı içerisinde öğrenim gören ilkokul öğrencilerinin “geri dönüştürülmüş ürün”, ortaokul öğrencilerinin “kısa film”, lise öğrencilerinin ise “geri dönüşüm projesi” kategorilerinde katılım sağlayabileceği yarışma başvuruları 22.04.2022 saat 17.00’a kadar Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ya da gaziemir.wecycle@gmail.com adresine yapılabilecek. Her kategoride ilk üçe giren proje Final Sergisi için 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek We-Cycle Geri Dönüşüm Katı Atık ve Çevre Teknolojileri Fuarı kapsamında sergilenecek. Ayrıca, bu tarihlerde düzenlenecek ödül töreni ile her üç kategoride verilen toplam 39 bin Türk Lirası ile ek ödüller, sahiplerini bulacak.